Forandringsagenter
Boost din grønne værktøjskasse med Det Grønne Akademi
Vil du gerne styrke dine grønne kompetencer? Blive klogere på CØ? Eller prøve kræfter med en ny branche? Så er Det Grønne Akademi noget for dig!
Få det perfekte grønne 'add on' til din profil og styrk dine muligheder inden for grøn omstilling.
Som deltager på Det Grønne Akademi får du viden, værktøjer og praktisk erfaring hos en virksomhed - alt sammen inden for klima, bæredygtighed og grøn omstilling.
Det Grønne Akademi er et 9 ugers virksomhedsrettet case forløb, hvor du bliver opkvalificeret til at arbejde som grøn forandringsagent. Du får viden om og erfaring med cirkulære forretningsmodeller, CO2- og energiregnskab, affaldsminimering, FN’s 17 Verdensmål, ESG og bæredygtig forretningsforståelse.
Læs herunder om forløbet og om dine muligheder for at deltage.
Hvad du kan forvente af forløbet:
- Opkvalificering som grøn forandringsagent inden for bæredygtighed og grøn omstilling af virksomheder
- 5 ugers undervisning i den nyeste viden på området
- 4 ugers virksomhedspraktik ved en virksomhed sammen med 2 andre deltagere
- Indsigt i cirkulær økonomi og værdikædesamarbejder
- Indsigt i og erfaring med at arbejde med ESG-rapportering
- At arbejde med at lave et klimaregnskab
- Erfaring med FN’s 17 Verdensmål og grøn kommunikation
- Erfaring med at udvikle en bæredygtighedsrapport og grøn handleplan for en virksomhed
- Et bredt tværfagligt netværk og kontakt til virksomheder og grønne indsatser i Midtjylland
Efter endt forløb vil du modtage et diplom som bevis for din gennemførelse af Det Grønne Akademi.
Undervisning
Det Grønne Akademi er et 9 ugers virksomhedsrettet forløb, hvor du bliver opkvalificeret til at arbejde som grøn forandringsagent. Det vil sige, at du får viden og kompetencer til at arbejde med bæredygtighed på et strategisk niveau. Derudover vil du igennem undervisningen få indsigt i og erfaring med cirkulær økonomi, CO2- og energiregnskab, affaldsminimering, adfærdsdesign og FN’s 17 Verdensmål samt kommunikation af grønne initiativer.
I teams af tre deltagere, bliver du tilknyttet en virksomhedscase, som du igennem forløbet arbejder med. I løbet af kurset vil I arbejde med at kortlægge og vurdere virksomhedens bæredygtige potentialer og endeligt udarbejde en handlingsplan for implementeringen af grønne tiltag og virksomhedens fremtidige arbejde hen imod en mere bæredygtig forretning.
En typisk undervisningsdag vil bestå af teoretisk undervisning efterfulgt af tid til at arbejde med jeres case-virksomhed, således at det bliver så praksisnært som muligt. Derudover vil forløbet indeholde virksomhedsbesøg, workshops, uddannelsespraktik hos virksomheden og endeligt et afsluttende event, hvor de forskellige grupper præsenterer deres arbejde.
På forløbet vil du blive undervist af kompetente undervisere fra Erhvervsakademi Aarhus og af fagfolk med den nyeste viden indenfor bæredygtig udvikling.
Undervisningen foregår hos Erhvervsakademi Aarhus i Viby, i tidsrummet 8.30—15.00.
Du skal selv medbringe en computer.
Praktik
Efter endt undervisning starter praktikforløbet hos din virksomhedscase. I praktikperioden vil I arbejde med at kortlægge og lave forsøg med arbejdspladsens bæredygtige potentialer.
Det hele samles i en (mini) bæredygtighedsrapport og en handlingsplan for implementeringen af grønne tiltag for arbejdspladsens fremtidige arbejde hen imod en mere bæredygtig hverdag og organisation.
I praktikperioden samles vi også et par gange på Erhvervsakademiet, hvor der vil være mulighed for at sparre med andre og få hjælp til arbejdsopgaver.
Derudover vil der være et relevant fagligt oplæg fra en fagperson eller specialist indenfor emner, der er relevante for jeres arbejde hos jeres virksomhed. Et eksempel på dette kunne være CO2-udregning eller bæredygtig ledelse.
Du skal selv medbringe en computer.
For at deltage i forløbet skal du have en bachelor eller kandidat og være registreret som ledig dagpengemodtager hos et jobcenter. Du skal være indstillet på, at det bliver travlt, da du fortsat skal søge arbejde imens du deltager på forløbet.
Du skal være indstillet på at rejse til og fra den virksomhed du bliver tilknyttet. Alle faglige baggrunde er velkomne, så længe du er interesseret i og nysgerrig på bæredygtig forretningsudvikling. Vi forventer, at du deltager aktivt i undervisningen og i arbejdet med virksomheden.
Tilmeld dig til Det Grønne Akademi her
Tilmelding forandringsagenter
Her på siden kan du tilmelde dig Det Grønne Akademi og læse mere om de individuelle forløb.
Kontakt
Vil du høre mere om forløbet?
Elisabeth Gade
Projektleder
21 76 25 68
elgn@aarhus.dk
Vil du tilmelde dig?
Martin Kjær
Virksomhedskonsulent
41 85 59 39
markj@aarhus.dk